Osnovna škola Saburina

jedna od najstarijih osnovnih škola u Sarajevu..
Osnovna škola "Saburina" je jedna od najstarijih škola u gradu Sarajevu. Izgrađena je 1926. godine, a zbog velikog priliva učenika 1960. godine dograđen je objekat B. Ukupna korisna površina školskog prostora je oko 3000 m2, od toga 1397 m2 zatvorenog prostora i 1583 m2 otvorenog prostora."

Nastava u OŠ "Saburina" se odvija u jednoj, centalnoj školi sa dva objekta, bez područnih, kombinovanih, specijalnih odjeljenja i cjelodnevnog boravka. Od 2011. godine škola nudi usluge produženog boravka. U školi se podučavaju učenici i redovno se prati i vrši procjena njihovog obrazovnog napretka, kako bi se osiguralo potrebno obrazovanje koje odgovara njihovim potrebama i mogućnostima.

Preko 90 godina tradicije

Obrazovanjem si uljepšavamo svoje ja. Bez srama ucimo i pitamo! Ispitivanje i istraživanje korijeni su znanja, a mišljenje i razmišljanje put su do njega.
Sigurnost
Naš cilj je osigurati maksimalnu sigurnost učenika i nastavnika.
Učenje I Zabava
Naš cilj je da znanje prenesemo na najljepši mogući način.
Prijateljsko Mjesto
Naš cilj je naučiti o pravom prijateljstvu i biti prijatelji.
Saradnja Sa Roditeljima
Naš cilj je ostvariti najbolju moguću saradnju sa roditeljima.
Kontaktirajte nas putem online formulara
KONTAKT
O ŠKOLI  ___________________________________________
Osnovna škola "Saburina" je jedna od najstarijih škola u gradu Sarajevu. Izgrađena je 1926. godine, a zbog velikog priliva učenika 1960. godine dograđen je objekat B. Ukupna korisna površina školskog prostora je oko 3000 m2, od toga 1397 m2 zatvorenog prostora i 1583 m2 otvorenog prostora.
© Osnovna škola Sabrurina by PCX IT Solutions
arrow-right