O skoli

Home 
O skoli
HISTORIJAT NAŠE ŠKOLE

• Osnovna škola "Saburina" je jedna od najstarijih škola u gradu Sarajevu. Izgrađena je 1926. godine, a zbog velikog priliva učenika 1960. godine dograđen je objekat B. Ukupna korisna površina školskog prostora je oko 3000 m2, od toga 1397 m2 zatvorenog prostora i 1583 m2 otvorenog prostora.

• Nastava u OŠ "Saburina" se odvija u jednoj, centalnoj školi sa dva objekta, bez područnih, kombinovanih, specijalnih odjeljenja i cjelodnevnog boravka. Od 2011. godine škola nudi usluge produženog boravka. U školi se podučavaju učenici i redovno se prati i vrši procjena njihovog obrazovnog napretka, kako bi se osiguralo potrebno obrazovanje koje odgovara njihovim potrebama i mogućnostima.

Kako se zvala do sada naša škola ?

Prvo ime škole je bilo “KRALJEVIĆ ANDRIJA”.

• Sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća naša škola zvala se “ŠESTA OSNOVNA ŠKOLA”

• 1960. godine zbog povećanja broja učenika uz postojeću zgradu dograđen je novi dio a po prijedlogu općinskih organa škola je dobila ime “IVAN CANKAR”

• Vrijeme prolazi i dolazi do spajanja osnovnih škola “ESAD FERUŠIĆ” I “IVAN CANKAR” i po spajanju škola se zove “ESAD FERUŠIĆ”. Napokon 1993. godine odlukom Općine Stari grad Sarajevo škola dobija ime “SABURINA”
Kontaktirajte nas putem online formulara
KONTAKT
O ŠKOLI  ___________________________________________
Osnovna škola "Saburina" je jedna od najstarijih škola u gradu Sarajevu. Izgrađena je 1926. godine, a zbog velikog priliva učenika 1960. godine dograđen je objekat B. Ukupna korisna površina školskog prostora je oko 3000 m2, od toga 1397 m2 zatvorenog prostora i 1583 m2 otvorenog prostora.
© Osnovna škola Sabrurina by PCX IT Solutions